reacties - Samenklank Praktijk voor Klankmassage en Narratief counselen

Ga naar de inhoud
 • Na het drinken van een kopje thee, gaf ik aan wat mijn aandachtspunt was. Ik had namelijk het gevoel dat ik op dat moment niet goed geaard was, waardoor bepaalde zaken niet goed van de grond kwamen, voornamelijk op het gebied van werk. Doordat jij de tijd en aandacht nam voelde ik mij op mijn gemak en kon ik mij in vertrouwen ontspannen. Je werkte vaak op plekken die voor mij herkenbare stresspunten zijn. Ik voelde duidelijk de trilling van de klankschalen. Heerlijk, ik hoefde even niets te doen en niet na te denken. Gewoon ontspannen en ondergaan. De behandeling was prettig en ontspannend en de uitwerking ervan was onverwacht. De ontspanning van de massage werkte de dagen erna duidelijk door. En op onbewust niveau was er ook wat in beweging gezet; er kwam eindelijk weer schot in het levensgebied dat lange tijd stil had gestaan.

 • Ik heb last van fibromyalgie. Hiervan heb ik veel pijnklachten en slaap ik slecht. Soms heb ik weinig energie. Ik zal mijn ervaring met de klankmassages vertellen; allereerst kom je binnen in een mooi ingerichte kamer. Hiervan gaat al een zekere rust uit. Na het drinken van een kopje thee, een korte intake en het bespreken waar het accent op zal worden gelegd met de massage ga je op een massagetafel liggen en begint Cilly met het bespelen van de schalen. Door de trillingen ontspanden mijn spieren. Soms ging dat zelfs gepaard met kleine schokjes. Tijdens de behandeling voel ik me steeds meer ontspannen. Ik wist niet dat ik nog dieper kan ontspannen. Soms val ik zelfs heel even in slaap. Na de behandeling voel ik me, zeker de eerste 3 dagen energieker en ontspannen. Ook slaap ik dan vaak een paar nachten beter. Het gevolg is dat ik overdag het gevoel heb dat ik veel meer dingen aan kan. Ik moet er wel voor waken dat ik niet te veel tegelijk wil gaan doen. Na enkele behandelingen nemen mijn pijnklachten geleidelijk aan af. Normaal kom ik vaak 's ochtends stijf uit bed en moet ik het eerste half uur echt op gang komen. Nu zijn mijn spieren veel minder gespannen en minder pijnlijk. De behandeling met de klankschalen vind ik zeker een aanrader. Het geeft je rust en energie.

 • Ik mocht van jou een behandeling van 20 minuten ontvangen, waarin je extra aandacht had voor mijn schouders. Tot mijn vreugde heb ik sindsdien nauwlijks nog pijn in mijn linker schouder en kan ik mijn arm weer omhoog tillen zonder pijn. De behandeling op zich heb ik als erg bijzonder en prettig ervaren. Ik ben dan ook blij dat ik gehoor heb gegeven aan mijn intuïtie om naar jou toe te gaan. Ik wil je bedanken en wens je veel succes en plezier in het mooie werk dat je verricht.

 • De klankschaal op mijn onderrug gaf mij een beeld van een staart van een schorpioen, het was of het onderste gedeelte zich helemaal langs de schaal omhoog krulde. Dit voelde heel prettig. Sinds die tijd heb ik het gevoel, vooral als ik lig, dat het gedeelte waar het heiligbeen zit veel steviger aanvoelt. Zover ik me herinner heb ik geen last weer van mijn rug gehad. Mjn hoofd had heel erg behoefte om behandeld te worden door de klankschaal, toen jij rond mijn hoofd ging trok deze er helemaal naar toe alsof deze er in wou kruipen. Het voelde super ontspannend.

 • Het was alsof de wereld om mij heen een beetje anders binnenkwam. Toen ik thuis kwam merkte ik dat mijn hoofd nog helemaal vol geluid zat en nagonsde. In de afgelopen week heb ik het idee gekregen dat het suizen en piepen in mijn oren wat minder is geworden, dwz. de waarneming is dat dit geluid minder frequent de kop op lijkt te steken. Ik ga er nu anders mee om.

 • Een jongen met een meervoudigebeperking, waaronder blind en doof, pakt de schalen vast. Voelt, ruikt, proeft en reageert op de slagen. Reikt naar de schalen die verder weg staan. En geniet als hij de trilling op zijn rug voelt, zo geeft zijn moeder aan. “Mooi om te zien en eindelijk iets wat ook voor hem geschikt is”.

 • Ik heb MS en maak me veel zorgen. Bij een klankmassage ben ik heerlijk gedachteloos. Ik ga daarna graag even slapen. Als jij met de klankschaal over mijn benen gaat voelt het alsof je de spanning en pijn eruit trekt. Ik heb vermindering van pijnstillers en rustgevende middelen gevraagd en gekregen. (bewoner verpleeghuis)

 • Bij de eerste hoge klank raakte ik erg geëmotioneerd. Ik wilde weglopen, maar besloot het ‘aan te gaan’. Toen leek het alsof er een prop losschoot, ik schrok ervan. Ik realiseerde me dat ik vol spanning zat. Dat liep allemaal weg en ik voelde me erna helemaal leeg en vrij. Wat een heerlijk gevoel is dat. (mantelzorger)

 • Ik maakte een reis en was op een mooie plek. Midden in een wei vol met bloemen. Heb heerlijk geslapen. (vrouw met Parkinson die zich slecht kan ontspannen)

 • De linkerhelft van mijn lichaam is verlamd. Ik dacht dat het dood was. Ik voel nu na 15 jaar tinteling en warmte. Ik ben verwonderd en blij.

 • Ik heb reuma en toen jij een schaal op mijn hand zette verwachtte ik niets te voelen. Het tegenovergestelde bleek. Ik ben helemaal verguld. (bewoonster verpleeghuis)

 • Ik was erg verdrietig. De klankmassages helpen mij positief te zijn. ( bewoonster verpleeghuis).

 • Ik heb de ervaring, bij het horen van de klanken, dat het universum op mijn deur klopt.
Prachtige klanken.
Ik voelde veel doorstroming. Veel beweging in mijn lijf.
Ik werd me bewust van verschillende plekken in mijn lichaam.
Het leek wel of er een machine aankwam. Alles voelt weer verbonden.
Er waren veel gedachten, maar kon ze laten, hoefde er niets mee te doen.
Mijn elleboog zit niet meer op slot. Het voelt weer oké.
Alsof je wordt ingepakt.
Ik voel me weer krachtig.
Ik zie prachtige kleuren.
Ik zag geometrische vormen.
Ik zag allerlei kristallen.
Ik voelde eenheid. Geluk.
Mijn hele leven ging aan mij voorbij.
Ik zie nu opeens wat erachter ligt, waarom ik vandaag zo geiiriteerd was.
Een totaal vergeten herinnering kwam plots boven.
Alsof de scherpe randjes eraf zijn. Zie meer de betrekkelijkheid in.
Bepaalde tonen raken diep. Een soort oneindigheid.
Wat een steun in de rug zo een behandeling kan zijn.
Ik stond na de wekelijkse klankmassages veel verder open voor de schoonheid van de natuur.
Ik voel me vrolijk en verliefd.
Het ontroerde me.
Terug naar de inhoud